Priljubljena otroška igra s kartami Spomin

Dokazano je, da so namizne igre ne samo primerne za nepozabna druženja, ampak koristna še za marsikaj drugega. Z njimi postajamo veliko bolj kreativni oziroma ustvarjalni, obenem pa urimo spomin in še druge komponente, ki so pomembne za delovanje v našem življenju. Zato je izjemno pomembno, da tudi svoje najmlajše spodbujamo k igranju iger, ki so zanje tudi priporočljive. Med tako vrsto iger vsekakor sodi tudi vsem poznana igra, ki jo imenujemo Igra spomin. Lahko pa jo najdemo še pod drugimi imeni, na primer Kdo ima boljši spomin ter podobno.

Igra je zelo enostavna za igranje

Potek igre Igra spomina je nadvse enostaven. Na razpolago imamo kar nekaj kartonskih ploščic, ki jih moramo že na začetku zelo dobro pomešati. Med seboj sta si po dve ploščici povsem enaki. Namen oziroma cilj igre pa je, da poiščemo vse pare.

Namizno igro Igra spomina lahko naenkrat igra tudi do 8 igralcev. Več nas je, bolj zabavno je. Zaželjeno pa je, da so vsi igralci starejši od 4 let. Komplet vsebuje 72 kart. Igra pa v povprečju trajaj od 20 do 30 minut. To je povsem odvisno od tega, koliko časa se iščejo pari.

Igra spomina je izvrstna izbira darila

Med nami je kar nekaj takih oseb, ki so še vedno nori na namizne igre oziroma na igre, ki so v fizični obliki. Čeprav nam naše naprave ponujajo igranje številnih iger, nas verjetno fizične igre še vedno bolj osrečujejo, prav tako pa so v veliki meri namenjene tudi druženju ter povezovanju z našimi najbližjimi.

Če poznamo koga, ki je res navezan na tako obliko iger, potem mu lahko igro Igra spomina lahko podarimo za njegov rojstni dan ali ob podobnem praznovanju. Igre bo vesel, ne glede na to, koliko je star. Za hec mu lahko najprej podarimo različice igre, ki smo jo sami naredili na roke. Nato pa mu čez nekaj časa podarimo še pravo igro, ki smo jo kupili v spletni trgovini, ki je najbolj poznana po tem, da na svoje prodajne police postavlja številne namizne igre. Nekatere med njimi so sicer v angleškem jeziku, toda pravila so tako jasno napisana, da nam je vseeno takoj vse jasno, kar potrebujemo vedeti za igranje.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *