Odlična igra za otroke

Ljudje imamo radi preproste namizne igre, ki se jih lahko tudi hitro naučimo. Predvsem pa je pomembno, da pri njih uživamo in se družimo z osebami, ki nam veliko pomenijo. Nadvse primerna igra za tako obliko druženja je tudi namizna igra, ki se imenuje Bohnanza. Gre za povsem preprosto igro s kartami. Njeno osrednje dogajanje pa je osredotočeno na kupčevanje ter sajenje fižola.

Igra se v povprečju igra 45 minut, namenjena pa je osebam, ki so starejše od 12 let. V igro pa sta vključena dva igralca.

Igralcu nasprotniku skušamo podarjati sadike fižola

Namizna igra s kartami Bohnanza zahteva dva igralca. Vsak od njiju pa sovjemu nasprotniku poskuša podarjati sadike fižola, ki mu bodo pri sajenju najmanj koristile. Še več; lahko mu bodo celo kradle prostor na njegovi njivi. S tem mu bo preprečeno, da bi lahko posadil tiste, ki bi mu prinesel največjo količino denarja.

Pred seboj imata oba igralca svoje gredice. Med njima pa je razporejenih 8 fižolov, ki so namenjena za darila. V rokah igralcev je po 5 sadik. Na svojo njivo pa poskušata zasaditi tiste, ki jima narekuje cilj, ki je skrivne narave. Povlekla pa sta ga že na začetku igre.

Ko je čas za potezo, eden od igralcev zasadi 2 sadiki fižola. V nadaljevanju eno kartico podari nasprotnemu igralcu. To je ena od tistih kratic, ki med igro Bohnanza ležijo na sredini mize med njima. Če nasprotnik tako hoče, jo lahko zavrne. Če to stori mora tudi sam nasprotniku ponuditi eno od kartic. To poteka toliko časa, dokler eden od igralcev ne sprejme kartice.

Igra za na pot

Pogosto boste lahko slišali, da je namizna igra Bohnanza še kako zelo primerna tudi za na izlete ali potovanja. Spravljena je namreč v majhni, priročni škatlici. Tudi igranje samo ne zahteva veliko prostora.

Pogosto jo lahko vidimo igrati tudi na morju ali kje drugje, kjer si ljudje vzamejo čas in se sproščajo po napornem delu. Bohnanza v resnici ne zahteva nobenega posebnega truda. Gre za zelo enostavno in tudi lahko razumljivo igro, ki je izjemno priljubljena tudi drugje po svetu.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *