Namizna igra Hanabi

Na prodajnih policah lahko izbiramo med številnimi namiznimi igrami, ki so med ljudmi priljubljene že od nekdaj. Zanje je značilno, da v naša življenja prinašajo zelo veliko prednosti. Ena od njih je tudi še bolj intenzivno druženje ter povezanost z našo družino in našimi prijatelji.

Hanabi je samo ena od najbolj priljubljenih namiznih iger, po kateri v zadnjem času posega velika množica ljudi. Igra je dostopna tudi v eni od najbolj priljubljenih spletnih trgovin, ki na svoja prodajna mesta postavlja tudi številne namizne igre, ki bi jih morda kupili tudi mi.

Igra s kartami Hanabi

Simpatična in sodelovalna igra

Namizna igra Hanabi se med igralci oziroma njenimi uporabniki zelo pogosto označuje kot simpatična ter sodelovalna igra. Njen cilj je, da sestavimo ognjemet, pri tem pa se je potrebno v veliki meri zanašati tudi na namige naših soigralcev.

Igra lahko vključuje najmanj 2 in največ 5 oseb. Čas igranja je v povprečju 25 minut, osebe, ki naj bi jo igrale pa naj bi bile starejše od 10 let. Njena cena je manj kot 10 evrov, kar pomeni, da je Hanabi primeren za prav vsak žep.

Karte s katerimi se igra Hanabi

Potek igre Hanabi

Hanabi je namizna igra, ki jo v osnovi sestavljajo kartice. Te so iz petih različnih barv. Označene so s števili od ena do pet. Cilj je, da igralci na mizo po vrsti, torej od 1 do 5, odložijo kartice vsake barve. Bistvenega pomena pri tem pa je da moramo igralci svoje karte držati obrnjene stran od sebe. Kateri del ognjemeta je na njih, nam lahko namreč povedo le naši soigralci. Ti nam lahko dajejo namige, vendar v povsem minimalni obliki. Navezovati pa se morajo na barvo ter številko. Pomembno je, da igramo in odigramo kot ekipa, še preden nam vsem skupaj zmanjka časa. To se zgodi, ko v osrednjem kupčku zmanjka kart.

Kaj je igralcem pri igri še posebej všeč?

Ko igralce oziroma uporabnike namizne igre Hanabi vprašamo, kaj jim je pri igri še posebej všeč oziroma kaj jih še posebej vznemirja, nam jih veliko zaupa, da so jim pri igri všeč tudi reakcije soigralcev, ki včasih prav nestrpno pričakujejo, kaj se bo zgodilo. Prav tako jim je pri igri Hanabi všeč tudi to, da se je lahko zelo hitro naučimo ter je kot taka tudi zelo preprosta za uporabo.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *